Beste bezoeker,

Er wordt momenteel hard gewerkt aan

De Nieuwe Website

Deze komt online rond half januari 2019

 

Beste wielerliefhebber,

 

Zit de koers niet gewoon in onze genen? Decennia lang staan diverse kampioenen op om onze Belgische eer hoog te houden op het internationale wielerforum. De koers leeft in ons land, zoveel is duidelijk.

Maar waarom zouden onze Belgische meisjes er niet in slagen om zich op hetzelfde niveau te hijsen als hun mannelijke collega’s? Er zit onmiskenbaar talent in België om het ook in deze tak van het wielrennen waar te maken. Alleen moeten onze wielrensters nu eindelijk ook eens ernstig genomen worden en moeten hun inspanningen, hun trainingen, hun leven voor de sport naar waarde geschat worden.

 

De organisatoren van de Lotto Cycling Cup willen, in samenwerking met Belgian Cycling, onze Belgische meisjes alle kansen bieden om zich te meten met de internationale top van het dameswielrennen. Ze kunnen dit doen op eigen bodem, tussen de eigen supporters en begeleiders die hen op die manier ook in dergelijke wedstrijden kunnen aan het werk zien. Want wij zijn er van overtuigd dat, mits aantrekkelijke wedstrijden en goed gestructureerde teams, onze meisjes sterker en beter worden en talenten zullen kunnen doorgroeien naar kampioenen in hun discipline. Laat ons hen daar massaal in ondersteunen. Wij hopen met onze organisaties alleszins ons steentje te kunnen bijdragen tot een mogelijk succes.

 

Op deze site vindt u alle interessante info over deze reeks van 9 UCI-wedstrijden. Voorbeschouwingen, parcoursen, deelneemsters en nadien ook uitslagen en standen, alles aangevuld met beeldmateriaal, kan u hier terugvinden.

Uw aanwezigheid op één of meerdere van onze organisaties zou een geweldige steun betekenen! We kijken er naar uit en wensen iedereen een heel mooi wielerjaar!

 

Het Bestuur