Beste genodigden,
Beste wielerliefhebbers,
Beste vrienden en ondersteuners van het dames-wielrennen,

Met deze Flanders Ladys Classic – Sofie De Vuyst kenden we de finale van onze Lotto Cycling Cup 2018.

Vanaf de eerste zondag van het wielerseizoen in maart in Tielt-Winge, over Dottenijs in april, Houthalen-Helchteren in mei, Boezinge en Nijlen in juni, Borgerhout in juli, Erpe-Mere begin augustus tot vandaag hier in Steenhuize kenden we stuk voor stuk zeer uiteenlopende en uitdagende wedstrijden waar onze Belgische meisjes de kans kregen om zich op eigen bodem en op gevarieerd terrein, te meten met de internationale top bij het vrouwenwielrennen.

Opvallend is dat al deze 8 wedstrijden stuk voor stuk interessante winnaressen opleverden en, toch wel speciaal, 8 verschillende! Alleen Jolien D’ Hoore wist er als Belgische eentje van te winnen, maar toch slaagden diverse van onze meisjes erin punten te sprokkelen, niet alleen in ons regelmatigheidscriterium maar ook in het UCI-puntenklassement.

Voor deze Lotto Cycling Cup, editie 2018, wensen we dan ook alle deelneemsters, alle teams, alle helpers, alle fotografen, alle persmensen en alle organisatoren zeer hartelijk te bedanken. Dankzij hen kunnen onze organisaties verder groeien tot het beoogde niveau.

Maar zeer zeker wensen we ook onze trouwe sponsors te bedanken die voor de nodige financiële inbreng of de logistieke ondersteuning hielpen zorgen. Dankzij hen zijn we immers in staat om via ons criterium 10.000 euro prijzengeld uit te betalen, gekoppeld aan de diverse klassementen.

Ik noem hierbij in eerste instantie de nationale federatie Belgian Cycling + de regionale afdelingen van Cycling Vlaanderen en la Féderation Cycliste Wallonie – Bruxelles. We bedanken absoluut onze hoofdsponsor: de Nationale Loterij. Tevens bedanken we onze truisponsors ALB, VAR en Vittoria en natuurlijk de maker van deze truien namelijk BioRacer.

We bedanken tevens onze logistieke partners Ambulances Emes en Webdesign Dendermedia. En last but not least wensen we zeker ook onze mediapartners te bedanken en dat zijn Het Nieuwsblad en Stadsradio Vlaanderen.

We hopen hen allemaal stuk voor stuk aan boord te kunnen houden bij een volgende editie van onze Lotto Cycling Cup, en wie weet, zijn er her en der nog wel enkele geïnteresseerde bedrijven of managers die mee hun schouders onder ons project willen zetten en die mee willen op de flow van het stijgende succes die het internationale vrouwenwielrennen onmiskenbaar kent! Kent of bent u zo iemand, laat het ons dan alstublieft snel horen en we nemen graag contact met u op voor verdere afspraken!

Namens het organisatiecomité van de Lotto Cycling Cup bedank ik hier ook alle aanwezigen voor hun enthousiaste steun; en hopelijk tot op een volgende editie van onze Lotto Cycling Cup!

Bedankt!
Roger Nolmans

 

 
**********
 
Beste wielerliefhebber,
 
Zit de koers niet gewoon in onze genen? Decennia lang staan diverse kampioenen op om onze Belgische eer hoog te houden op het internationale wielerforum. De koers leeft in ons land, zoveel is duidelijk.
Maar waarom zouden onze Belgische meisjes er niet in slagen om zich op hetzelfde niveau te hijsen als hun mannelijke collega’s? Er zit onmiskenbaar talent in België om het ook in deze tak van het wielrennen waar te maken. Alleen moeten onze wielrensters nu eindelijk ook eens ernstig genomen worden en moeten hun inspanningen, hun trainingen, hun leven voor de sport naar waarde geschat worden.
 
De organisatoren van de Lotto Cycling Cup willen, in samenwerking met Belgian Cycling, onze Belgische meisjes alle kansen bieden om zich te meten met de internationale top van het dameswielrennen. Ze kunnen dit doen op eigen bodem, tussen de eigen supporters en begeleiders die hen op die manier ook in dergelijke wedstrijden kunnen aan het werk zien. Want wij zijn er van overtuigd dat, mits aantrekkelijke wedstrijden en goed gestructureerde teams, onze meisjes sterker en beter worden en talenten zullen kunnen doorgroeien naar kampioenen in hun discipline. Laat ons hen daar massaal in ondersteunen. Wij hopen met onze organisaties alleszins ons steentje te kunnen bijdragen tot een mogelijk succes.
 
Op deze site vindt u alle interessante info over deze reeks van 8 UCI-wedstrijden. Voorbeschouwingen, parcoursen, deelneemsters en nadien ook uitslagen en standen, alles aangevuld met beeldmateriaal, kan u hier terugvinden.
Uw aanwezigheid op één of meerdere van onze organisaties zou een geweldige steun betekenen! We kijken er naar uit en wensen iedereen een heel mooi wielerjaar!
 
Het Bestuur